Bazény v době sucha - pro a proti?

Právě teď je čas, kdy všichni přemýšlejí nad nadcházející koupací sezónou a nad zabavením svých dětí v situaci, kdy je lepší zůstat v bezpečí domova se svými blízkými.

Možná si to neuvědomuje každý, ale situace s nedostatkem vody je alarmující, a proto bychom si všichni měli vážit jakéhokoliv zdroje pitné vody a neplýtvat. Každý z nás má v rukou neuvěřitelnou moc chránit naší planetu a to můžeme dokázat třeba tím, že se budeme chovat zodpovědně.

Podívejte se na krátké porovnání

Nafukovací  bazén - levný, vydrží rok nebo dva, voda se v něm kvůli slabé filtraci kazí a několikrát za sezonu ji měníte nebo ošetřujete drahou chemií. Po dvou letech bazén vyhodíte a vytvoříte tak hromadu platového odpadu.

Velký domácí bazén - stavebnice je lákavě levná, ale dobré zabudování stojí i několikrát tolik, než samotná sestava. Bazén využijete maximálně 6 měsíců v roce, pokud investujete i do ohřevu a zakrytí hladiny. Objem vody 40-100 kubíků znamená chemické ošetřování a zazimování s odpouštěním několika kubíků vody, které musíte pak dopustit. To celé nejsou malé náklady, a když vás bazén vzhledem ke změně životního stylu s věkem omrzí, můžete ho jedině rozebrat (vznikne odpad) a zasypat. Po dobu jeho zdárné existence máte doma dobrý rezervoár vody, protože voda v kvalitním bazénu zůstává v oběhu a živá.

Swim-spa je luxusní maloobjemový bazén s výkonnou filtrací a teplnou izolací v promyšlené koncepci tak, že šetří vodu i provozní náklady, poskytuje radost a plní účel 365 dní v roce  a po mnoho let, je možné ho přestěhovat s sebou nebo prodat, pokud Vás omrzí nebo pro něj už nemáte využití.

I když se levné řešení může zdát výhodné, v čase se finální cena všech ročních nákladů může vyšplhat vysoko nad investici do kvality.

Swim-spa VS klasický bazén

1) Sezóna v klasickém bazénu trvá maximálně čtyři měsíce. Hydropool swim-spa vám bude věrně k dispozici 365 dní v roce! (Koupeme se i v dešti, s ranními mrazíky a nejlepší lázně si uděláte pri -20C, kdy právě kontrast teploty vody a vzduchu vytvoří nevšední zážitek)

2) Průměrná doba instalace klasického bazénu je 2-3 týdny. Instalace swim-spa do připraveného prostoru 1-2 dny.

3) Náklady na vyhřátí swim-spa i desinfekci jsou násobně menší než u klasického bazénu díky malému objemu vody, izolacím a zakrytí hladiny.

4) Díky patentovanému samočistícímu systému Hydropool swim-spa nevypouštíte a nenapouštíte opakovaně. Vodu potřebujete doplnit pouze tu, která se odpaří, nebo ji vycákáte do trávy. Voda zůstává v kvalitě vody pitné.

5) Kvalitní technologie vodu udržuje živou a kvalitní bazén vodu nekonzumuje, pouze v podobě odparu vrací do oběhu. Správně zvolený bazén je vlastně dobrou umělou zásobánou vody u rodinného dumu.

6) Důležité je také zajímat se o životnost a opravitelnost samotné nádrže, dostupnost dílů a servisu - u swim-spa Hydropool jsme za 20 let dodávání swim-spa ještě žádný nelikvidovali, všechny jsou v užívání. Myslete na to při úvahách na levné řešení z Číny, kam s tím, když se to pokazí a nebude servis.

 

Hydropool swim-spa není jen na plavání, je to vodní centrum, masážní bazén, osobní trenér a posilovna, místo pro vodní hry a rehablitaci, pro upevnění zdraví i vztahů pro celou rodinu.

Místo, kam se budete rádi vracet. Je to luxus, který má smysl a stojí za to si ho dopřát, pokud to Vaše situace dovoluje. Moc bychom si přáli, aby bylo k dispozici u většitny sportovišť a penzionů, aby ho mohli užívat i ti, kdo se rozhodli žít tak, že na něho nemají doma prostor.

Jsme milovníci přírody a sami žijeme na území, kde je vody nedostatek, proto bychom nemohli prodávat něco, čím bychom si nebyli na 100% jistí. Značku HYDROPOOL jsme vybrali a spoluutváříme za Vás podle nejlepšího vědomí a svědomí, protože jsme malá rodinná firma, která o své práci pečlivě přemýšlí.

Tento článek vznikl na základě diskuze na našem FB profilu, kde jsme zjistili, že máte situaci s nedostatkem vody hodně na srdci. V porovnání mezi bazénem a klasickým splachovacím WC, které má však doma každý, je tedy bazén pro vodní zdroje spíše pomocí, než nečisťujícím spotřebičem.

 

KLASICKÝ BAZÉN

Joomla SEF URLs by Artio
Napište nám!

Chcete znát cenu, možnosti financování či zaslat více referencí?
Nebo si domluvit návštěvu našeho showroomu?

Neváhejte nám položit jakýkoliv dotaz!

Copyright © 2019
Canadiana s.r.o.
Created by: Weboo Marketing and Technology
Hydropool spas s.r.o.